Chinflex

Chinese voetreflex Chinflex is zowel ontspannend, doeltreffend maar ook effectief.

Chinflex is een authentieke Chinese voetreflexmassage dat  via intensieve samenwerking met Chinese artsen, Chinese ziekenhuizen en vakdocenten is ontwikkeld. Er wordt volgens de al eeuwen oude TCM gewerkt.  Chinflex voetreflexmassage technieken zijn uniek in Nederland.

Bij de Chinflex voetreflex wordt er op meridianen en de acupunctuur punten behandelen. Op de meridianen zitten punten die ook behandeld worden wanneer er een acupunctuur behandeling zou worden gegeven. Het enige is dat er nu geen naaldje wordt gezet maar een zachte druk wordt maakt op de acupunctuur punt. Voorbeeld meridianen hebben punten die geblokkeerd kunnen worden waardoor je punten aan treft met een verhoog energie of een kuiltje wat een onder energie aan geeft. Via de Chinese TCM gaat men uit van de energie banen waar blokkades zitten en deze proberen op te lossen.

Het verschil met de de westerse voetreflex is dat de Chinese reflex meer gericht is op de meridianen en de daar op bevindende acupressuur punten.  Deze zijn ook direct met de organen en weefsel, bloedvaten, spieren, pezen verbonden. De westerse reflextherapie kijkt juist meer naar de anatomie en fysiologie. Toch zijn ze beide holistisch gericht.

Beide zijn zeer doeltreffend in mijn behandelingen worden ze naast elkaar gezet. En waar nodig zal het een gecombineerde behandeling zijn.