Dorn Methodiek

Dorn Methodiek

Dorn Methodiek is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling.

Ze kan gebruikt worden bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom.

De Dorn Methodiek is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam.

Wat is nu eigenlijk de Dorn Methodiek? Deze behandeling draait in eerste instantie om het beenlengteverschil die we allemaal hebben. Vanuit dat verschil kan er namelijk een scheefstand in het bekken, ruggenwervel en nek ontplooien, waardoor er verdere lichamelijke klachten kunnen ontstaan.

De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert.

De basis van de Dorn Methodiek is de correctie van het beenlengte verschil.

Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het beenlengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding te staan. De oorzaken van ongelijke benen kunnen ontstaan door bv. een val, vertillen, een misstap maar vooral ook door het  zitten. De laatste oorzaak wordt vaak onderschat en niet erkend.
Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….”

Dat is fundamenteel onjuist! Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten en alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.
De Dorn Methodiek komt uit Duitsland. In tegenstelling tot “kraken” is de Dorn Methodiek een milde therapie. Met de duimen zet de Dorn Methodiek op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen.
En na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel!

Na de Dorn Methodiek behandeling moet de patiënt 2 á 3 dagen inspanningen vermijden. Er kan wat spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Dat betekent dat de nieuwe positie gestabiliseerd wordt. Veel water en kruidenthee drinken helpt hierbij om het ontgiften te bevorderen (opgehoopte giften in de weefsels komen nu los).

Het mooie van de Dorn Methodiek is dat het zo eenvoudig, begrijpelijk en doeltreffend is. Het is geen wonderkuur, maar gewoon met gezond verstand het totale botten- en bewegingsapparaat te lijf!

 

 

Ook is Dorn Methodiek voor de kinderen en zelf al bij baby’s in te zetten. 

 

Wil je meer hier over weten, neem dan contact op met mij.

 

Met dank aan het opleidingscentrum van https://www.ideletteeijgelaar.nl