Voetreflextherapie

Voetreflextherapieën deze vorm van geneeskunde werd al in de oudheid door de Chinezen, Egyptenaren en de Indianen toegepast.

In onze voet zitten tal van reflexpunten die verbonden zijn met onze energie -banen je kunt beter zeggen de voeten zijn een ( blauwdruk van ons lichaam). Deze punten hebben betrekking op de uit einden van de zenuwcellen in de voet. Net als in je handen en het hoofd. Het zijn de uit einden van het lichaam verbonden met ons zenuwstelsel. Door dat de voeten ons de hele dag dragen is het duidelijk dat de voeten het meest geprikkeld worden. In mijn optiek is voetreflex een van de meest doeltreffende behandelingen die ik kan bedenken. Door in combinatie te werken met de Dorn en Aromatherapie geeft het een zeer aangename behandeling. Ook naast  het voedingsprotocol is voetreflex een aangename begeleiding.

Door een zorgvuldige druk te geven op deze punten is het mogelijk om het lichaam in balans te brengen voor een betere conditie voor weer  nieuwe levensenergie op te kunnen bouwen. Via voetreflextherapie kunnen vele opgehoopte blokkades en energieën worden gereset. Voor het zelf helingssysteem en bewustwording  van ons lichaam weer te kunnen gaan voelen en ervaren.

Voor wie is de behandelingen nu bedoeld? Een doelgroep kan zijn de jongeren, de ouderen en wanneer je kamt met lichamelijke klachten. Dus uiteindelijk is het voor iedereen een welkome ontspanning.

Vele Klachten kunnen worden behandeld en zelfs kan het naast de reguliere behandeling van de artsen gegeven worden. Beter gezegd het kan zorgen dat een medicijn veel beter aan slaat.  Een voorbeeld kan zijn dat wanneer er een chemo therapie gegeven moet worden hier veel beter op wordt gereageerd en men veel minder last van misselijkheid hoeft te hebben. Ook helpt het om een rustigere moment te hebben wanneer de chemo naar binnen komt.

Zo zijn  er een scala aan klachten die er behandeld kunnen worden,  een kleine opsomming; Spijsverteringsproblemen wat zeggen wil van mond tot kond, stress, burn-out, migraine, hoofdpijn, menstruatieklachten,  nier en blaasproblemen, constipatie, maar ook  niet verwerkte emoties en angsten, ondersteuning bij  oncologie, chemotherapie, palliatieve zorg wat wil zeggen verzachting of verlichting met aandacht voor lichaam, geest en ziel.

Energetische Aroma Voetreflex-therapie behandeling (EAVB) het is een veilige en zeer rustgevende en bewust -makende behandelingen. Een therapie vorm die in rust wordt gegeven zodat de cliënt met  aandacht kan voelen en volgen. Tijdens de behandeling staat er een  rustgevende muziek  aan wat helpt om even helemaal tot je zelf te kunnen komen.

E.A.V.B staat ook voor, Engelen Aandacht Voed het Bewustzijn.

Het protocol voor  de therapie behandeling begint met eerst 4 weken 1 x per week, 4 weken 1 x om de week, 4 weken 1 x om de 3 weken, 4 maal 1 x per maand. Daarna evalueren we of het doel van de hulpvraag is bereikt. Vanaf hier kan er om de 3 of 6 maanden nog een na behandeling worden gepland. Natuurlijk mag er ook elke maand een afspraak ingepland worden.

Wil jij ook een voetreflexbehandeling ervaren? Hiervoor kunnen we drie afspraken maken dan heb je meer indruk gekregen wat het inhoud.

 

Voetreflextherapie kan naast de regulier geneeskunde gegeven worden. Maar zullen nooit een arts kunnen vervangen.