Wat is aromatherapie?

Wat is nu eigenlijk Aromatherapie,

Met Aromatherapie, wordt eigenlijk gezegd werken met  geuren en  stoffen van  planten, bloemen, het blad, zaden, bomen, kruiden, wortels, bessen, grassen, hout, barst en van de vruchten.

Aroma wordt ook wel etherische of essentiële olie genoemd, wat betekent vluchtige olie in de geneeskrachtige plant. De essentiële olie is de Ziel/ Chi (levenskracht) van de plant.

Het halen van deze stoffen gebeurt door het verzamelen van de bepaalde plant materialen, deze worden gedroogd of wel direct na het verzamelen gedestilleerd via stoom distillatie, uitpersing enz..  Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van extractie de co2 oliën.

Tijdens dit proces komen de mooie plant stoffen vrij zij laten hun moleculen los door de hitte en  dit bevat de essences van de plant. In deze moleculen bevinden zich de geneeskrachtige stoffen die de plant heeft losgelaten door de al oude bewerking van destilleren en extractie enz. van het materiaal.  Tijdens de hoge temperatuur in de destillatie ketel worden de moleculen die vrij komen van het plant materiaal mee gevoerd met  het stoom wat geproduceerd wordt. Het  vocht bevat de lipofiele moleculen van de plant.  Deze worden via een buis naar een koele omgeving gevoerd al waar een reservoir dit vocht opvangt. Deze moleculen bevatten de lipofiele vet cellen van de plant die boven op het water komt te drijven en dit wordt net als de room van de melk gescheiden.

Dit noemen we dan de essentiële olie van een geneeskrachtige plant. Vele planten bevatten geneeskrachtige werkingen.

Het rest water wat over blijft noemen we hydrolaat wat in mildere maten de zelfde geneeskrachtige werking bevat.

Planten hebben ook heerlijke geuren  vandaar ook de geur die we kennen  van vele oliën zoals rozemarijn, eucalyptus, den, lavendel, geranium en natuurlijk de roos die vele zeker zullen herkennen als een liefde volle zoete zwoele geur. Roos brengt  ons de liefde van de wereld.

Als we iets hebben mee gemaakt door bv  verlies kan roos helpen om  jou balans weer terug te krijgen.  Roos is ook een olie die tijdens  de zwangerschap en de geboorte van het kindje een hele fijne olie is. Het heet je kindje welkom op deze aarde.

Om velen redenen werken de  essentiële oliën dus ook  op de psyché en even zo op lichamelijke fysieke klachten. Via aromatherapie kan het zelf helende vermogen van de mens weer worden gestimuleerd.  De werkwijzen is op een holistische en spirituele wijze.

Ze zijn multifunctioneel om in te zetten bij therapeutische behandelingen maar ook hebben ze een  ondersteunende werking  bij palliatieve zorg, oudere zorg zo ook bij oncologie.

Ook wordt gebruik gemaakt van de vette planten oliën die geperst worden uit zaden, noten, bessen en andere plant materialen.  Ook zijn er de zogenoemde maceraat oliën vette plant oliën b.v.  St. janskruid olie die op basis van olijf olie is gecreëerd. Deze oliën hebben ook hun geneeskrachtige werkingen. Al deze oliën zijn dragers voor de essentiële oliën. Deze oliën zijn ook goed om in de voeding te gebruiken denk aan kokos, Amandel, Walnoot, Olijfolie enz..

Zij kunnen ze zeer goed gebruikt worden voor heerlijke recepten mee te maken.

Er is nu een prachtig boek wat eetbare schoonheid heet.

Dit boek is een verrassend en prachtig boek geworden.

Ook nieuwsgierig geworden naar dit boek vol lekkere recepten en prachtige recepten voor huid behandelingen om zelf of kant en klaar natuur producten aan te schaffen.

Sinds kort ben ik een van de Aromatherapeuten, ambassadeur  geworden van dit prachtige boek.  Wil jij ook graag dit boek al snel in je bezit hebben dan kun je dit via mij verkrijgen.