Wat is gezonde voeding?

Wat is gezonde voeding?

Of moeten we zeggen wat is nou eigenlijk voeding en wat gebeurt er eigenlijk in het lichaam. Hoe verwerkt het lichaam eigenlijk. We weten dat wat wordt gegeten in de maag terecht komt. We weten dat het dan naar de darm gaat en vervolgens het lichaam zal verlaten. Maar wat gebeurt er tussen mond en het uiteindelijke verlaten van het lichaam.

In de medische boeken staat het duidelijk omschreven bij de Anatomie en de Fysiologie wat de werkingen van verschillende stoffen in ons lichaam doen. Wanneer je kijkt hoe het lichaam is opgebouwd wordt direct al duidelijk wat eigenlijk goed  voor ons lichaam is. De dunne darm en de dikke darm  zorgen voor het opnemen van alle belangrijke bouw en voedingsstoffen. Deze voedingstoffen die we tot ons nemen worden in de mond al aangezet. Via de maag komen enzymen – pepsine wat een eiwit is erbij ( dit is maar een van vele stoffen) wordt dan gekoppeld  met het genen wat we hebben  gegeten. Na het verlaten van de maag komt het in de twaalvingerige -darm. Hier zal de werking van het enzym -pepsine stoppen. Dit heeft te maken met de verandering van het voedsel, het wordt namelijk hier licht basisch gemaakt.  Want in de maag is de zuurgraat de PH waarde  vrij zuur dit is voor de darmen te Basis.

Daarom is het zo belangrijk om goede voeding tot ons te nemen. Dat het goed past bij wie jij bent. Of wat je doet.  We zijn de laatste tijd steeds meer bewust aan het worden met wat we eten. Steeds meer mensen worden allergisch voor stoffen dat we eten. En ook van uit het milieu worden we beïnvloed. We horen er steeds meer over maar vinden het lastig om een leefstijl om te zetten.

Toch zijn we onze spijsvertering aan het verzwakken. Dit komt door alle invloeden van buiten af. De zuurgraad heeft het vaak lastig wat zo belangrijk is dat deze juist goed functioneert. Bacteriën de Parasieten krijgen steeds meer kans om ons toch als een fijne gast heer of vrouw uit te zoeken.

Invloeden van dit al is niet alleen door voeding maar ook stress heeft een grote invloed.

Zo hebben veel mensen last van diabetes mellitus ll,  verzwakt auto -immuunsysteem,  doordat het afweersysteem ( immuunsysteem) van het lichaam anti-stoffen (= antilichamen = immunoglobulinen) produceert tegen eigen lichaamsstoffen, weefsels of organen, waardoor die worden aangetast of afgestoten.

Daarom zijn er steeds meer therapeuten die roepen om je leefstijl te veranderen waardoor je beter in je vel komt te zitten en minder klachten en stress zal ervaren. En daar hoor je dan als eerste aandacht te geven aan voeding waar ook aanvullingen van supplementen een belangrijke rol spelen.