Voetreflexzone Methodiek bij Zwangerschap

Voetreflexzone Methodiek tijdens de Zwangerschap
 
Het ondergaan van voetreflexzone kan in veel gevallen verlichting geven.
Maar wat is het nu eigenlijk, wat doet dit voor jou en  je kindje.
Voetreflexzone behandeling is een vorm waarbij ons lichaam wordt gestimuleerd om de zelf helende werking van het lichaam te activeren.
Op de voeten zitten reflex punten die overeenkomen met onze organen, spieren, pezen, bloedvaten, Lymfe, hormonen, cellen en weefsels van het lichaam. Door die punten op de voet een lichte druk te geven, activeer je eigenlijk datzelfde deel in je lichaam.
Voeten zijn in aanleg dus een blauwdruk van het lichaam.
De zwangerschap
De zwangerschap is een heel bijzondere periode in ‘t leven. Bij de vrouw vinden er allerlei veranderingen plaats in haar lichaam om zich aan te passen tijdens de ontwikkeling van de zwangerschap. Voetreflextherapie geeft dan juist ook die ondersteuning tijdens de zwangerschap waar nodig mocht zijn.

 

Verlichting van de volgende klachten / zwangerschapsongemakken:

 • brandend maagzuur
 • spijsverteringsklachten
 • obstipatie
 • onrustig slapen
  • rug en bekken klachten
  • oedeem (vasthouden van vocht)
  • hoge bloeddruk
  • stoppen met roken
Periode van de zwangerschap
 

Voetreflex is een weldaad tijdens de zwangerschap voor moeder en kind. Het is fijn om vanaf  16 weken één keer in de vier weken een reflexbehandeling te onder gaan. Het wil niet zeggen dat er eerder geen reflex mag plaatsvinden. Als voetreflextherapeut weet je wat je wel en niet kan doen.

Moeite met zwanger worden

Voetreflex kan zelfs een ondersteunende behandelingen zijn wanneer een
vrouw moeilijkheden onder vind om zwanger te worden. Dit is ook wanneer  het de partner betreft.

De laatste loodjes van de zwangerschap

In de laatste weken van de zwangerschap is het fijn om de voetreflex mee te laten lopen met controles van de verloskundige tot de bevalling zich aan dient. Mocht het bijvoorbeeld in een stuit liggen, dan is het mogelijk dat de baby door middel van voetreflex zich als nog draait. Ook wanneer je uitgerekend bent en de dagen zich laten wachten is het mogelijk met voetreflex de bevalling op te wekken. Voetreflex kan tot vlak voor de bevalling gegeven worden. Dit geeft een weldadige ontspanning zodat jij je rustig kan voorbereiden op de komst van je kindje.  Dit in een fijne ontspannen sfeer de beleving van de bevalling kunt ervaren. Wanneer dan je kindje in liefde op deze wereld mag welkom heten.

Behandeling tijdens de kraamtijd
Wanneer de baby is geboren  kan er tijdens de kraamtijd voetreflexzone  gegeven worden. Zoals wanneer de bevalling moeilijk was kan  het herstel na de bevalling wat langer duren. Voetreflexzone kan ook na de bevalling je helpen, ook om de borstvoeding te stimuleren, hormoonbalans herstel te ondersteunen, het lichamelijke herstellingsvermogen weer in balans te brengen. 
Begeleiding bij borstvoeding
Ook bij het op starten van de borstvoeding kan middels voetreflexzone de productie van moedermelk op gang worden gebracht.
 Ervaring
Inmiddels ben ik 23 jaar voetreflextherapeut en heb al vele vrouwen mogen helpen om zwanger te worden of de bevalling te stimuleren wanneer je over tijd loopt.
Heb je vragen dan kun je altijd contact met me opnemen.
Met deze behandeling kan een positieve invloed hebben op uw gezondheid en herstel.
Als erkend Aromatherapeut werk ik met de natuur zuivere oliën die gericht op de eventuele klacht per persoon, per behandeling of op wat zich aan dient.
 Deze methodiek vervangt nooit een Arts of Verloskundige