Zwangerschap

Voetreflextherapie tijdens de Zwangerschap
Een voetreflex behandeling kan in veel gevallen verlichting geven.
Maar wat is een voetreflex behandeling nu eigenlijk wat doet het voor jou en  je kindje.
Voetreflex behandeling is een therapie vorm waarbij ons lichaam wordt gestimuleerd om de zelf helende werking van het lichaam te activeren.
Op de voeten zitten reflexpunten die overeenkomen met delen in ons lichaam. Door die punten op de voet een lichte druk te geven, activeer je eigenlijk datzelfde deel in je lichaam.
Voeten zijn in aanleg een blauwdruk van het lichaam.
De zwangerschap

De zwangerschap is een heel bijzondere periode in ‘t leven. Bij de vrouw vinden er allerlei veranderingen plaats in haar lichaam om zich aan te passen tijdens de ontwikkeling van de vrucht. Voetreflextherapie geeft dan juist ook die ondersteuning tijdens de zwangerschap waar nodig mocht zijn.

Verlichting van de volgende klachten / zwangerschapsongemakken:

 • brandend maagzuur
 • spijsverteringsklachten
 • obstipatie
 • onrustig slapen
  • rug en bekken klachten
  • oedeem (vasthouden van vocht)
  • hoge bloeddruk
  • stoppen met roken
Periode van de zwangerschap

Voetreflex is een weldaad tijdens de zwangerschap voor moeder en kind. Het is fijn om vanaf  16 weken één keer in de vier weken een reflexbehandeling te onder gaan. Het wil niet zeggen dat er eerder geen reflex mag plaatsvinden. Als voetreflextherapeut weet je wat je wel en niet kan doen.

Moeite met zwanger worden

Voetreflex kan zelfs een ondersteunende behandelingen zijn wanneer een
vrouw moeilijkheden onder vind om zwanger te worden. Dit is ook wanneer  het de partner betreft.

De laatste loodjes van de zwangerschap

In de laatste weken van de zwangerschap is het fijn om de voetreflex mee te laten lopen met de controles van de verloskundige tot de bevalling zich aan dient. Mocht het bijvoorbeeld in een stuit liggen, dan is het mogelijk dat de baby door middel van voetreflex zich als nog draait. Ook wanneer je uitgerekend bent en de dagen zich laten wachten is het mogelijk met voetreflex de bevalling op te wekken. Voetreflex en kuit massage kan tot vlak voor de bevalling gegeven worden . Dit geeft een weldadige ontspanning zodat je, je rustig kan voorbereiden op de komst van je kindje. En in alle ontspanning de beleving van de bevalling ervaren en je kindje met liefde welkom heten op de wereld.

Behandeling in het kraambed
Wanneer de baby is geboren  kan er tijdens de kraamtijd voetreflex behandeling gegeven worden. Wanneer de bevalling moeilijk ging en er is veel bloed verloren.  En hierdoor een langere herstelperiode nodig hebben. Voetreflexbehandelingen ook  na de bevalling, helpen om de borstvoeding te stimuleren, hormoonbalans herstel te ondersteunen, het lichamelijke herstellingsvermogen weer in balans te brengen.
Begeleiding bij borstvoeding
Ook bij een moeilijke start van de borstvoeding kan middels voetreflextherapie de productie van
moedermelk op gang worden gebracht.
 Ervaring
Inmiddels ben ik 22 jaar voetreflextherapeut en heb al vele vrouwen mogen behandelen.
Heb je vragen dan kun je altijd contact met me opnemen.